Αυτός και το πανταλόνι του

Πολυχώρος UNDERGROUND – από Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Αυτός και το πανταλόνι του

Η παράσταση «ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙ ΤΟΥ» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τον Κώστα Αρζόγλου, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, από την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στον Πολυχώρο Underground.

Ένας μονόλογος αντιπροσωπευτικό δείγμα της θεατρικής γραφής, του σημαντικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη. Ένας μονόλογος, που ουσιαστικά είναι διάλογος: η σύγκρουση ενός αδύναμου ανθρώπου με το ανελέητο περιβάλλον του. Με το παρελθόν και το μέλλον του. Η μάχη ανάμεσα σε αυτά που ήθελε να κάνει και σε αυτά που τελικά έπραξε.

Τελματωμένες οι ελπίδες, γελασμένα τα όνειρα, απροσπέλαστος ο έρωτας∙ και η στέρηση, η μοναξιά, η κοινωνική καταπίεση και η εκμετάλλευση… Η συνείδησή του ασφυκτιά. «Αν μπορούσα θα’ φευγα πρώτος», μας εξομολογείται. Αλλά δεν πρόκειται να φύγει. Άλλωστε, σ’ όλη του τη ζωή πάντοτε “ήθελε”, μα ποτέ δεν “μπόρεσε”…

Κοινές, βέβαια, οι καταστάσεις, αλλά δραματικές∙ καθημερινός και μικρός ο “Αυτός”, άλλα γνήσιος∙ οι φθόγγοι του σπαραγμού του, αντίκρισμα των δικών μας βουβών αναστεναγμών η σιωπηρή υποταγή του, προβολή της δικιάς μας εσωτερικής αδυναμίας.

Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία, που ανασύρουν τον ήρωα του μονόπρακτου πέρα από την ασημαντότητα του καθημερινού στην καθολικότητα του Ανθρώπινου∙ και σε σημείο τέτοιο, που ο «Αυτός» να αποκτά διαστάσεις συμβόλου. “Αυτός”, που τ’ όνομά του — σίγουρα — είναι “μέγα πλήθος”.

Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη
Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης
Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη
Φωτισμοί: Αργύρης Θέος
Μουσική: Έλενα Κοσμά – ORESTIS
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Γιουρμετάκη – Ανδρέας Παπαδάκης

Παίζουν:
Κώστας Αρζόγλου, Πάνος Μπόρας

INFO: Πολυχώρος UNDERGROUND, Πλατεία Κοραή 4, Αθήνα (Στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο, είσοδος από τον κινηματογράφο ΑΣΤΥ), τηλ: 213 03 70 342

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.