Ο επικήδειος με τον Τάσο Χαλκιά

Μονόπρακτη Κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε ελεύθερη απόδοση Κατερίνας Καμπανέλλη

Επικήδειος

Το σατιρικό θεατρικό μονόπρακτο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ», με τον Τάσο Χαλκιά, ετοιμάζεται να περιοδεύσει αυτό το καλοκαίρι, σε επιλεγμένα θέατρα.

Λίγα λόγια για το έργο:
Επιστρέφοντας στο σπίτι του από την κηδεία του συναδέλφου του Σπύρου Χ. ο συγγραφέας Ιάκωβος Κ. επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον φίλο του, επίσης συγγραφέα Τάσο Ν. προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία αλλά και για τα όσα συνέβησαν στην κηδεία του κοινού τους φίλου, λόγω ανημποριάς του τελευταίου να παρευρεθεί. Στην εξέλιξη αυτού του τηλεφωνήματος, θα δούμε την ανθρώπινη ματαιοδοξία σε όλο της το μεγαλείο, να εκφράζεται ακόμη και με τρόπους ανήθικους, ακόμα και μετά θάνατον, προκειμένου να επιτύχουμε την υστεροφημία, κατ’ επέκτασην την παράταση της ύπαρξής μας. Στην παράσταση επικρατεί μία σατιρική και άκρως χιουμοριστική διάθεση καταφέρνοντας να της προσδώσει έναν μυστηριακό και ιδιαίτερα κωμικό χαρακτήρα.

Πρώτος σταθμός της καλοκαιρινής περιοδείας, το Θέατρο Βράχων «Άννα Συνοδινού» στον Βύρωνα, την Τετάρτη 21 Ιουνίου.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του θεατρικού δασκάλου Ιάκωβου Καμπανέλλη, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 ετών από το θάνατό του.

Θεατρική Διδασκαλία: Τάσος Χαλκιάς
Ελεύθερη απόδοση: Κατερίνα Καμπανέλλη
Σκηνικά – Κοστούμια: Ηλιάνα Χαλκιά
Σκηνική παρουσίαση: Λεωνίδας Ιορδάνου

Παραγωγή: ΑΘΗΝΑΪΚΑ ΘΕΑΤΡΑ Α.Ε.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.