«Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» σε σκηνοθεσία Κώστα Καζάκου

Θέατρο «Τζένη Καρέζη» από 20 Οκτωβρίου

Ο Δρόμος περνά από μέσα

Το εμβληματικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα», θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη», από τις 20 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Καζάκου. «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» είναι ίσως, το πιο ώριμο και βαθύ έργο του «πατέρα» του Νεοελληνικού Θεάτρου.

Λίγα λόγια για το έργο:
Σ’ ένα νεοκλασικό αρχοντικό που καταρρέει, ζει ο ξεπεσμένος μεγαλοαστός και η αφοσιωμένη οικονόμος του. Εκεί καταφθάνει εξ Ευρώπης και ο τεχνοκράτης ανιψιός και κληρονόμος. Ξαφνικά εισβάλλει ένας πολυμήχανος λαϊκός επιχειρηματίας μαζί με την όμορφη γυναίκα του, προάγγελοι μιας αναπότρεπτης κατεδάφισης. Με «κράχτη» τις πραγματικές αντίκες και την ιστορία του σπιτιού, θα πουλάνε πλαστογραφημένα έπιπλα πατιναρισμένα με ψεύτικες ιστορίες που μαγεύουν πάντα τους νεόπλουτους. Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και αποδίδει. Ο σκόρος όμως κατατρώει τις αντίκες… Το τραγούδι της φθοράς κυριαρχεί παντού.

Η άγνοια της Ιστορίας αποτελεί «ύβριν». Η καταιγίδα έρχεται και θα ανατρέψει τα πάντα. Μέσα στη μαγεία του ωραίου αυτού ερειπίου, συγκρούεται το παρελθόν με το αδίστακτο παρόν, μέσα από Πάθη, Μίση, Έρωτες, Θυσίες, Ηρωισμούς και Προδοσίες..

Ο Καμπανέλλης, ως λογοτέχνης, είναι μάστορας των ανατροπών. «Ο Δρόμος Περνά από Μέσα» τελειώνει αριστουργηματικά, με τρόπο ιδιοφυή και αποκαλυπτικό, που οδηγεί στη συνειδητοποίηση..

Σκηνοθεσία: Κώστας Καζάκος
Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη
Μουσική Σύνθεση – Επιμέλεια: Αλέξανδρος Καζάκος

Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται):Γιώργος Κυρίτσης (Φάνης Ποριώτης), Γιώργος Δάμπασης (Χάρης Αντωνάκος), Ηλιάνα Μαυρομάτη (Λίτσα), Άννα Γεραλή (Γλυκερία), Όμηρος Πουλάκης (Αντρέας Ποριώτης)

INFO: Θέατρο «Τζένη Καρέζη», Ακαδημίας 3, Αθήνα Τηλ.: 3625520 – 3636144 & 2103644921

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19.00, Πέμπτη 21.15, Παρασκευή 21.15, Σάββατο 18.30 & 21.15, Κυριακή: 20.00

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.