Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης – Καλοκαίρι 2018

Πρόγραμμα ‬εργαστηρίων και εκδηλώσεων μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης, Καλοκαίρι ‬2018

Μουσείο

‭Η ταινία της Τετάρτης:‭‭ Σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου.
Κάθε Τετάρτη θα προβάλλεται μια ταινία βασισμένη σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου. Θα ακολουθεί συζήτηση. Εισήγηση: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και Κατερίνα Χάλκου.
Ώρα 21.00 (Από Τετάρτη 11 Ιουλίου μέχρι και Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου).

Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής:‭ Για τρίτη χρονιά οργανώνεται το εργαστήρι θεατρικής γραφής. Για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν ή να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου.
Μέσα από παρουσιάσεις στις βασικές αρχές της θεατρικής γραφής, αναγνώσεις έργων μικρής διαρκείας, ασκήσεις και εποικοδομητική κριτική, οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν την πρώτη μορφή ενός μονόπρακτου.
Με τη θεατρική συγγραφέα Νίνα Ράπη.
1, 2 και 3 Σεπτεμβρίου (Διάρκειας 9 ωρών)

Όταν το σώμα απο-γειώνεται:‭ Βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά. 9, 10, & 11 Αυγούστου (Διάρκειας 6 ωρών)

‭Αναγνώσεις θεατρικών έργων του νεοελληνικού θεάτρου από την Ομάδα του Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης:‭‭ Μια γνωριμία με θεατρικά κείμενα και συζήτηση πάνω στους θεματικούς άξονες που αναφέρονται σ’ αυτά.
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Στη δεύτερη παρουσίαση συμμετέχει η ιστορικός-θεατρολόγος Κατερίνα Χάλκου.
Ώρα: 21.00 (Από τις 20 Ιουλίου έως και τις 24 Αυγούστου).

‭Πώς περνάμε από το παιχνίδι στην παράσταση:
Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 12 χρονών. Με αφορμή το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Παραμύθι χωρίς όνομα» οργανώνουμε τη δική μας παράσταση μέσα από τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και αυτοσχεδιασμούς. Από το παιχνίδι των ρόλων αφηγούμαστε τη δική μας ιστορία, κατασκευάζουμε το σκηνικό μας χώρο και τα κοστούμια μας.
Με την ηθοποιό και θεατρική συγγραφέα Γεωργία Παρασκευά (κάθε Τρίτη 11.00 – 14.00. Στο τέλος της περιόδου θα οργανωθεί μια βραδιά από τα παιδιά που θα συμμετάσχουν με όλα όσα θα δημιουργήσουν στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων. Από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου).

‭Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες με αφορμή το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη:
Ο Οδυσσέας στο έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Διερεύνηση του μύθου του Οδυσσέα με αφορμή τα έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη: «Οδυσσέα γύρισε σπίτι» και «Τελευταία Πράξη».
Με τη σκηνοθέτιδα Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.
(Κάθε Τρίτη 20.00-22.00. Στο τέλος της περιόδου θα γίνει παρουσίαση των εργασιών του εργαστηρίου. Από τις 10 Ιουλίου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου).‭

INFO:
Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00
Τιμή εισιτηρίου: Είσοδος επίσκεψης στο Μουσείο: 2€, 1€ (μειωμένο)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22850 23619
Email: kambanellismuseum@naxos.gov.gr

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.