Στις παραλίες του φεγγαριού

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ – ΣΠΥΡΟΣ ΕΞΑΡΑΣ – ΛΙΝΑ ΟΡΦΑΝΟΥ

cd

Συμμετέχουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρουπάκης, Κόμης Χ

Δέκα ανέκδοτα ποιήματα του Ι. Καμπανέλλη, του θεμελιωτή της νεοελληνικής δραματουργίας, βγήκαν από τη λήθη στις «Παραλίες του φεγγαριού», μια συναρπαστική μουσική πρόταση που ζωντάνεψε και ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη.

Με διαφορετική άποψη που εισάγει μια πρωτοποριακή καινοτομία στο χώρο της Ελληνικής μουσικής, ο συνθέτης Σπύρος Εξάρας, ο Έλληνας βιρτουόζος της Τζαζ που κάνει καριέρα στη Νέα Υόρκη, πήρε στα χέρια του κείμενα μιας αλλοτινής εποχής και τα έντυσε με ανάμεικτους ήχους παρμένους από την τζαζ και το Ελληνικό έντεχνο. Μέσα από την πολυπολιτισμική μουσική του έκφραση μεταμόρφωσε τις προσωπικές στιγμές του Ι. Καμπανέλλη σε ένα συγκινητικό συνθετικό κρεσέντο, που σε μαγνητίζει στο ξεκίνημα του με την κλασσική, έξοχη ερμηνεία της Λίνας Ορφανού, της Ελληνοαμερικανίδας μέτζο – σοπράνο, που είναι και η βασική ερμηνεύτρια του άλμπουμ, και σε απογειώνει μέσα από ένα ανένταχτο νεωτεριστικό στυλ σύνθεσης, με την ανατριχιαστική φωνή και τραγική ερμηνεία της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη..

Οι χαρούμενοι και έντονοι ρυθμοί περιπλέκονται μέσα στην πολύχρωμη αυτή δισκογραφική δουλειά με την γεμάτη πάθος και δύναμη φωνή του ερμηνευτή Νίκου Κουρουπάκη και την αναπάντεχη έκπληξη της συμμετοχής του ράπερ Κόμη Χ που αγκαλιάζει απόλυτα τον στίχο του Ι. Καμπανέλλη, με όλη την ορμή της νιότης και της μουσικής που εκπροσωπεί.

Μια ομάδα βραβευμένων Νεοϋορκέζων μουσικών (πολλοί από αυτούς με βραβείο Grammy) και ηχοληπτών διεθνούς επιπέδου, μαζί με την τελική πινελιά του ζωγράφου Αλέκου Φασιανού που εμπνεύστηκε το εξώφυλλο του δίσκου, συμπληρώνουν την αριστοτεχνική σύνθεση και ενορχήστρωση του Σπύρου Εξάρα και την πρώτη επίσημη εμφάνιση της ταλαντούχας Λίνας Ορφανού, με Ελληνικά τραγούδια που γράφτηκαν για την ιδιαίτερα εκφραστική φωνή της. Στις «Παραλίες του Φεγγαριού» ανοίγονται νέα μονοπάτια στην Ελληνική μουσική..

Επιμέλεια παραγωγής / Ενορχήστρωση: Σπύρος Εξάρας
Παραγωγή: Σπύρος Δ. Ορφανός
Ηχογράφηση: Dave Kowalski
Μίξη/Mastering: Phil Magnotti
Εξώφυλλο: Αλέκος Φασιανός

Μουσικοί:
Σπύρος Εξάρας : κλασσική και ηλεκτρική κιθάρα, programming
Chris Papson : μπουζούκι, μαντολίνο
Κώστας Ψαρρός : μπουζούκι, μπαγλαμά
John Benitez : ακουστικό μπάσο
Charles Blenzig : πιάνο, keyboards, synthesizer
Mathias Kunzli : κρουστά, τύμπανα
Gary Schreiner : πιάνο, χρωματική φυσαρμόνικα, keyboards, programming
Igor Begelman : κλαρίνο, μπάσο κλαρίνο
Caryl Paisner : βιολοντσέλο
Janet Axelrod : φλάουτο
Megan Gould : βιολί, βιόλα
Michael Rorby : τρομπόνι

INFO: Κυκλοφορεί σε όλα τα καταστήματα δίσκων από την MLK

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.