Ο Γορίλας και η Ορτανσία

Θέατρο Βικτώρια από 20 Νοεμβρίου

Ο Γορίλας και η Ορτανσία

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στον μεγάλο θεατρικό συγγραφέα Ιάκωβο Καμπανέλλη, παρουσιάζεται το έργο του «Ο Γορίλας και η Ορτανσία».

«Μια τρελή κωμωδία ή φάρσα ή παραμύθι ή παραβολή ή ένα παιχνίδι για τέσσερις ηθοποιούς και όσους θεατές θέλουν να παίξουν μαζί τους, σε τρεις εικόνες και τρεις εκδοχές για το τέλος», όπως χαρακτηρίζει το έργο του ο ίδιος ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου. Σε συνεργασία με το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης της Νάξου.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο κύριος Καθηγητής, που έχει παντρευτεί την υπάκουη και πλούσια Μαίρη, αγοράζει από τον ζωολογικό κήπο έναν ολόγυμνο γορίλα, για τα πειράματά του. Συμπεριφέρεται απέναντί του σα να είναι κανονικός άνθρωπος που καταλαβαίνει τα πάντα. Και δεν τα πάει άσχημα. Τον βαφτίζει Αδάμ.

Στο μεγαλοαστικό σπίτι του έχει στήσει ένα εργαστήριο για τα πειράματα και τις μελέτες του. Έχει επίσης και έναν υπηρέτη, τον Φίλιππο, κάποτε βοηθό του στην επιστημονική έρευνα. Η Μαίρη αποκτά μια περίεργη οικειότητα με τον Γορίλα, την οποία ο Καθηγητής δεν βλέπει με καλό μάτι. Ο Γορίλας αρχίζει να υιοθετεί την ανθρώπινη συμπεριφορά και ανατρέπει τις ήδη ευαίσθητες ισορροπίες..

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Καμπανέλλη
Παίζουν: Θωμάς Βούλγαρης, Χαρά Ζησιμάτου, Γιάννης Νικολάου, Ιάσονας Χριστοδούλου

INFO: Θέατρο Βικτώρια, Μαγνησίας 5 (3ης Σεπτεμβρίου), 210 8233125

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη: 21:00

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.