Η Κατερίνα Καμπανέλλη μιλάει για τον πατέρα της

Στοκχόλμη, 11.10.2022

Εκδήλωση Στοκχόλμη, 11.10.2022

Με αφορμή την ανακήρυξη από το Ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού του «Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης», η Πρεσβεία, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας και το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Lund, διοργάνωσε στις 11 Οκτωβρίου, στο συνεδριακό χώρο του Δήμου Solna, εκδήλωση, όπου η κόρη του Ιάκωβου Καμπανέλλη και κληρονόμος του αρχείου του διακεκριμένη σκηνογράφος Κατερίνα Καμπανέλλη παρουσίασε το έργο και τη ζωή του πατέρα της σε ομιλία με τίτλο : “Το παραμύθι με το όνομα Ιάκωβος Καμπανέλης”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρέσβυς της Ελλάδας στην Σουηδία, Ανδρέας Φρυγανάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας Μωυσής Νικολαΐδης και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Σόλνα, Γιώργος Κοντορίνης. Την εκδήλωση συντόνισε ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Lund και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών Δρ. Βασίλης Σαμπατακάκης.

Η ερασιτεχνική Ομάδα Θεάτρου της Στοκχόλμης με τους Εμμανουέλα Ραμόλη, Δήμητρα Λαζαρίδη, Νόπη Σαββίδου, Χρήστο Σαβλάκη, Κατερίνα Τζιούφα, Γεράσιμο Λούτο και Anastasio Tebaldi, υπό τον Αθανάσιο Κουβούση, ηθοποιό και απόφοιτο της δραματικής σχολής Αγίας Βαρβάρας “Ιάκωβος Καμπανέλλης”, έπαιξαν αποσπάσματα από 4 θεατρικά έργα του συγγραφέα: «Αυλή των Θαυμάτων», «Αυτός και το Πανταλόνι του», «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού», «Ο επικήδειος».

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.